5 gânduri despre &8222;Studiul 11: Apostolii si legea&8221;

 1. Fratilor,pentru multi pare o nebunie ce spuneti aici,insa este perfect corect ceea ce sustineti!Este exact ce spune Biblia!Edy are dreptate cu privire la porunca a 2-a si a 10-a.Sigur ca,cine sunt eu ca sa spun asta?…Bunul simt si logica,nu-mi dau voie sa spun altfel,chiar daca nu mi-ar conveni.

 2. Da , asa este ,
  D.p.d.v. al adminitratiei ce administreaza crezul si nu numai , sunt o nimeni. E clar ca lumina zilei.
  Doar ca , Dumnezeu nu prea cred sa tina cont de ceea ce spun altii ca ar trbui sa cred eu, mai degraba ma ajuta sa inteleg eu pt. mine ce si cum decat sa spuna El altora ceea ce eu ar trebui (sau TREBUIE ) sa cred.
  Eu zic pas la autoritatea ce vine prin delegare , vot si consens, chiar daca concluziile pot fi bune.
  Majoritatea este cel mai slab argument in ceea ce priveste constiinta oricarui om.
  Istoria confirma cu prisos lucrul acesta iar realitatea parca striga in gura mare unei multimi ce nu vrea sa auda , daramite sa mai si inteleaga.

 3. Rezumatul lectiei (prima parte):
  Scriptura care se cotrazice pe ea insasi, apostoli care sunt semiinspirati, Pavel contra Petru si Iacov, Evanghelia Paulina fiind neinteleasa de apostoli, politica apostolica, porcul ceremonial, omul care este doar un primat putin mai evoluat, cele zece porunci inferioare legii naturale – cei care se raporteaza la ele ramanand subdezvoltati moral, noi fiind criticii evenimentului de la Sinai si stabilind cine a fost, si cum a fost Personajul stalpului de foc din intalnirea Lui cu Moise (stabiilind 100% ca poruncile n-au fost scrise cu degetul, imaginea fiind prea antropomorfa, desi Cel ce arata ca un Fiu al Omului -vezi Daniel- este emblematic pt. Scriptura folosita in comentariile prezentate), pastorii niste lasi care nu ies din zona confortului lor, exceptie facand doar cei ce au „curajul” de a contesta de dragul unei alte opinii- chiar daca nu este una serioasa…, dar bineinteles miza fiind tot zecimea celui credincios…
  Concluzie: Doamne, ce „libertate”, ce „Evanghelie” ce „Biserica” sunteti?

 4. Domnul (Yahweh) a voit, pentru dreptatea Lui, sa vesteasca o lege mare si minunata. Isaia 42:21 Acest text face parte dintr-una din profetiile mesianice ale lui Isaia.

  „preaiubitul nostru frate Pavel, dupa intelepciunea data lui,” (2 Petru 3:15) ne scrie despre „intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu” (Efeseni 3:10) si ne invata despre marea complexitate a legii(lor) lui Dumnezeu, stabilite, emise si comunicate in eternitatea Sa si in relatia cu creatura Lui speciala OMUL.

  Romani 3:20, 21, 30 Caci nimeni nu va fi socotit neprihanit inaintea Lui, prin faptele Legii (celor 10 porunci), deoarece prin Lege (cele 10 porunci) vine cunostinta deplina a pacatului. Dar acum s-a aratat o neprihanire, pe care o da Dumnezeu, fara lege (cele 10 porunci) – despre ea marturisesc Legea (scrierile lui Moise) si proorocii – … Unde este dar pricina de lauda? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credintei.

  Aceasta din urma – legea credintei – sa fie oare cea profetita de Isaia in dreptul robului Domnului?

  Mai vezi si „legea pacatului si a mortii”, „legea duhului de viata” si cine stie cate a mai amintit „preaiubitul nostru frate Pavel”

 5. Sigur, daca e moaca si poate orice posta, haleluiah, adica aveti ocazia sa-i dati la gioale lui Eddi&comp.
  Tot felul de nume si prenume, de alminteri oameni de bine si fii ai aceluisasi tata, adica legitimi ,nenascuti din curvie.

  Da, pastorii sunt niste lasi ce-si conserva bine traiul pe vatrai.
  Sunt niste nefolositori, profitori si codoshi.
  Vreau sa vad si eu un pastor cinstit si care-i ajuta pe altii sa-l cunosaca pe Dumnezeu asa cum este , nu „pictat” si vandut prostilor via biserica , fie ea biserica , care o fi.
  Va laudati ,voi astia aparatorii SDA-ului, cu cea dragoste de Dumnezeu, voi care nu dati doi bani pe nimeni, in afara de interesele voastre meschine.
  Va faceti pagini pe facebook si oriunde aiurea ca , mai apoi ,sa improscati veninul vostru denominational administrat de „ministerul iubirii fratesti” pe unde puteti si vi se da voie.
  Voi, ce reclamati libertatea de constiinta , voi ,tocmai voi ,campionii lidertatilor, faceti orice va sta in putinta sa astupati gura alora de zic ca sunteti un cancer si o plaga pt. lumea asta ,cu toate reformele si legile voastre made in YHWH !

  Voi, tu !

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.