2 gânduri despre &8222;Studiul 2: Fiul&8221;

  1. Interesant ca intotdeauna (chiar daca nu inteleg totul in profunzime). Mi sa parut o revelatie idea ca Isus este inceputul unei noi omeniri, si ca oricine poate crede in el chiar si un ateu (http://www.atheists-for-jesus.com/), lucru care poate parea paradoxal pentru multi, dar e totusi asa de adevarat.

    Edi, am observat ca ideile voastre seamana mult cu ideile lui Robert Brinsmead din THE SCANDAL OF JOSHUA BEN ADAM (http://www.bobbrinsmead.com/t_archive.html), despre care ai scris un articol pe Oxigen (http://oxigen2.net/2012/12/17/de-ce-este-important-robert-brinsmead/) in urma caruia am inceput sa-i studiez scrierile. Si Brinsmead, ca si voi, subliniaza in mod special umanitatea si umanismul lui Isus. Sesizez totusi ca sunt si ceva diferente, dar nu imi dau seama prea bine care sunt (cred ca Brinsmead respinge complet divinitatea lui Isus). Daca-ti mai amintesi ce sustine Brinsmead, ai putea sa clarifici putin diferentele intre ce spune el si ce spuneti voi?

  2. CV,

    Pentru Brinsmead, Jeshua-ben-Adam este revelatia intentiei lui Dumnezeu in evolutiea omului. Un fel de Teillard post-adventist. Noi la SS nu incercam sa oferim o anume conceptie, ci mai degraba sa provocam la explorarea unor intrebari si raspunsuri inafara celor gandite de altii pentru noi. Daca ne-am apropiat de Brinsmead aici este din cauza ca si el a fost un cautator neobosit. Voi mai vorbii despre Brinsmead la urmatoarea prezentare pe O2.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.