3 gânduri despre &8222;Pilda samariteanului milos&8221;

 1. Edi

  Am o mare apreciere pentru tine , si in special admir abilitatea ta de a gandi out of the box ,facind aplicatii relevante , incercind sa re-educi oamenii la probleme tabu , si o faci aceasta cu un spirit foarte politicos ,si fara perceptie de aroganta..

  Ti-am mai spus ;ca pastor esti incomparabil mai bun si mai eficient decat atunci cand iti pui palaria de propagandist si incerci sa aperi teorii stiintifice sau filozofice.

  Vorbind in limbaj apocaliptic :–apreciez dragostea si rivna ta , apreciez cunostintele tale , insa ce am impotriva unor concluzi de ale tale (nu impotriva ta) este ca incet ,incet , umanismul tau secular pune in umbra sau elimina ceea ce Isus a zis:
  „”am venit ca sa-mi dau viata ca pretz de rascumparare pentru multi””.
  Bunatatea de tip samaritean este extraordinara ,,dar daca este suficienta pentru a mosteni viata vesnica ,atunci Isus a trait si murit degeaba. Evanghelia este eliminata si nu-si mai are rostul ei in a transforma lumea si a elimina raul din societate asa cum credeai candva ,si nu chiar asa de mult in urma.

  Sint de acord cu tine ca sabatele , purcei , vorbirile in limbi ingeresti , matanile si pupatul de moaste sint practici religioase care imbogatesc si dau sens vietii celui care le practica , insa sint complet irelevante pentru a fi acceptat de Dumnezeu.

  Isus spunea ca BUN este doar unul singur si acesta este Dumnezeu .
  Daca cineva poate sa fie BUN intotdeauna ,in orce circumstanta , da sint de acord cu tine ,ca acel om nu are nevoie de Isus ca SALVATOR . Pentru el Isus este suficient doar ca un invatator si ajutor pe „calea ingusta”.

  Unde sint acei oameni care sint BUNI in orce circumstanta a vieti si nu pacatuiesc NICIODATA ?
  Nici Gili Cirstea de la
  1888.ro inca nu au dovedit practic ca ei sint ultima generatie care dovedesc universului ca sint fara pacat si deci sint BUNI pentru a fi teleportati in Orion.
  A practica bunatatea , este valabil pentru a trai bine si decent in aceasta viata si nu pentru a castiga viata vesnica
  PS; incearca si continua cat poti de mult cu prezentarile de pe acest site , sint foarte eficiente in a desparte griul de neghina speculatilor teologice .

  Pss;– dupa ce termini cu re-educarea adventistilor , intoarce-te „la cruce” cu toate semnificatiile ei , Cauta-ti cativa oameni de nadejde si pune bazele unei organizatii crestine ne-denominationala .In Chicago sint zeci de mi de crestini romani –ortodoxi , baptisti si penticostali ce sint complet nesatisfacuti de predicile pastorilor sau preotilor lor ,.
  Ai putea sa fi o binecuvintare si un raspuns la rugaciunile multor crestini din Chicago si chiar din lumea intreaga.

  .
  .

 2. Beniamin a scris :

  ”intoarce-te “la cruce” cu toate semnificatiile ei” @….”pune bazele unei organizatii crestine”…mai draga Edi !!!

  Nu cumva te contrazici singur !!!..unde ai auzit mataluta ca spune Isus asa : cel trezit si re*re-re-reducat(toate speciile de sclavi denominationali *)..trebuie sa o puna de o noua organizatie !..”.iesiti din mijlocul lor” nu mai inseamna nimic …?

  Eu zic ca ”organizatia” aia de care vorbesti tu , nu poate fi decat capul oricarui om si gandirea libera care nu se opinteste in gardurile ideologice si nici de sarma ghimpata numita doctrina adventista !

  Salutare mai draga Beni :))

 3. Iluminatul

  Multumesc pentru -salutare.

  Da ,ai dreptate , cu „capul oricarui om care nu se opinteste………..”

  Dar ce este rau in a gandi global si sa te asociezi local cu mai multe capete ce nu se „opintesc……”

  Omul este si un animal social . Lupul singuratic ,este vai de coada lui.

  Edi , nu este om de stiinta,teolog sau un politician foarte bun , insa ce Edi are este o dorinta si un zel extrem de mare in a impinge frontierele cunoasterii personale .Edi este tipul omul american de la frontiera vestului „salbatec”.
  Cu „un cal si o pusca ” incearca sa transforme lumea inca neexplorata .

  In lumea in care Edi vrea sa exploreze ,nu exista „sirma ghimpata si nici garduri ideologice”. .Cand nu stii incotro te indrepti , orce schimbare de directie este binevenita .

  Edi are un spirit puternic de auto-conservare, insa cei mai multi din cei ce-l urmeaza sint „facuti” din alt material , si multi dintre ei isi rup gatul incercind sa calce pe urmele lui.

  Pentru mine , semnificatia crucii lui Isus , este si intotdeauna va fi reperul care imi da ,pace , si implinire spirituala.

  Pentru mine ,orce altceva sint doar divertismente de pe strada lunga a satului de la marginea frontierei.

  Ps –daca vreodata vi la Atlanta ,te rog sa ma anunti , as dori sa ne intilnim.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.