2 gânduri despre &8222;Studiul 10: Filip Evanghelistul&8221;

 1. Dezbatem de multa vreme aspecte ale activitatii de biserica ca hirotonire, predicare, evanghelizare, misiune, convertire si altele ca acestea, fara a gasi explicit cine , ce si cum e „responsabil” de ele.
  Ma intreb : daca sta scris…”dupa acele zile, zice Domnul, voi pune legea Mea inauntrul lor”…Ier.31, 33-34 ; Ev.10,16, este greu sa intelegem ca, fara sa vrem , poate, ne punem in locul Duhului ?
  Am inteles ca nu trebuie sa judecam, dar nu vrem sa lasam ca Duhul sa-si faca lucrarea de hirotonire, predicare, evanghelizare, convertire…De unde inteleg asta ? O lectura mai atenta a textului din Fap.8, 26-39, ne arata clar ca nu organizatia, biserica sau fratii l-au trimis pe Filip la etiopian…
  Modul actual de organizare a bisericii mondiale, care se inchina Celui ce a facut cerurile si pamantul, indiferent de religie, este o copie, sub diferite forme sau denumiri, a vechiului legamant.
  Atunci cand ne vom asuma responsabilitatea individuala a statutului de preot , cand ne vom lasa condusi de Duhul, in constiinta, vom intelege ca nu formele de inchinare dau continut relatiei cu Tatal, atunci vom fi gata sa participam, cu fruntea sus, la impartirea turmei, pe baza unicului criteriu : dragostea si grija fata de …”foarte neinsemnati frati ai Mei”…Mat.25,31-46
  Asa cum Domnul a vorbit raspicat, asa indrasnesc si eu sa vorbesc fara ocolisuri. A venit timpul sa vindem tot. Nu sa impartim intre noi, ci sa dam tot la saraci, asa ne sfatuieste Domnul, ca pe tanarul bagat.
  Zecime dadea poporul preotilor de la templu. Azi, preoti fiind, am o veste proasta pentru unii, trebuie sa dam tot !
  Nu sa-mi vand mobila din casa pentru a plati fratelui datoriile ci sa fac tot ce depinde de mine pentru a-l ajuta. Ajutorul presupune cercetare, peste si invatarea pescuitului…
  Legat de minuni a spus bine Edi. Ce minuni mai mari sa asteptam ? Cunoasterea a crescut, atat in stiinta cit si spiritual. Cei ce cumpara „alifie pentru ochi” le pot vedea !
  Personal, inteleg expresia ” iertate iti sunt pacatele ” , folosita de Domnul in repetate randuri, mai mult ca un raspuns la prejudecatile evreilor, precum ca boala era urmarea pacatelor. Iertarea propriuzisa a avut loc la cruce.
  Domnul nu ” baga in traista” ! Nu cred ca Domnul ne da sanatate, El ne da principii, pe care sa le urmam, pentru a fi sanatosi…
  Intrebarea ” intelegi, in adevar, ce citesti?”, da foarte multa „apa la moara” celor ce se pun in locul Duhului : „duhovnicii” , indiferent de religie.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.