5 gânduri despre &8222;Studiul 5: Necazurile profetului&8221;

 1. Discutia a fost ft interesanta (ca de obicei), pacat ca sa intrerupt asa repede, ca era bine de se auzeau si restul ideilor.

 2. Intreruperea a fost direct in timp ce Adi vorbea.
  E clar ca NU asta a fost finalul, studiul continua in mod evident.
  Ceva s-a intamplat .
  Ce !?
  Doar realizatorii stiu.
  Poate urmeaza si restul.
  E firesc , doar daca nu si-a bagat dracu´ coada !

 3. Cornel spunea ca e vorba de „lene intelectuala”ca si cauza a neantelegeri modului in care trebuie interpretata Biblia.Eu crfed ca e vorba de frica,frica de a nu gresi de a nu l supara pe dumnezeu de a nu l face mai mic sau ofensa.Atunci cand frica ti conduce viata spirituala nu poti sa ridici capul sa vezi mai departe decat varful picioarelor si atunci mai bine sa asculatm si sa credem ce spune pastorul, care nu ar fi rau daca ar spune ceea ce gandeste dar asa cum se preciza de cele mai multe ori spune ceea ce i se cere sa spuna.

 4. Va cer scuze pentru finalul abrupt, acesta s-a produs din lipsa spatiului disponibil pe disc la inregistrare. Am realizat ce s-a intamplat prea tarziu, ne despartiseram deja. Totusi, am considerat ca e bine sa postez inregistrarea trunchiata pana voi gasi raspuns la intrebarea lui ge2oana: a cui coada m-a impiedecat sa fac toate verificarile la timp. Discutia a mai durat 15 minute, ideile pot fi reluate saptamana viitoare.

 5. Nu e cu suparare, dar scriu cu parere de rau, cu sentimental vorbirii la pereti, a latratului in pustie…
  Vreau sa intru in dialog cu cei care, au pretentia, ca foloseasca creierul…
  Anterior, am mai exprimat cateva ganduri, fara a le impune ca doctrina, ci din dorinta de a naste dezbateri intelectuale si rationale.
  O sa mai ridic si de data asta ” lampa „, pe care nu pot s-o bag sub pat…
  In final, am sa merg la altii, scuturandu-mi picioarele de praf…
  Pe fondul confuziei generale, a intunericului spiritual institutionalizat, al somnului confortabil dinaintea ” strigatului de la miezul noptii „, fara pretentia detinerii adevarului absolut, imi permit sa sustin , cu orice risc, ca e momentul sa ne trezim, sa luam in serios mesajul ingerului din Ap.18,2, sa iesim din sistemul teologic eronat pe care l-am creat, sa punem capat confuziei si amestecului de adevar si minciuna, ” vinul Babilonului „…
  Dupa parerea mea, am asteptat de fiecare data si parerea altora,, desi inregistrarea nu e completa, la baza discutiilor, de data asta, sta versetul din Ap.12,17, completat cu lamurirea din Ap.19,10, ultima parte.
  Eu inteleg ca ” ramasita semintiei, care pazeste poruncile lui Dumnezeu si au marturia lui Isus „, adica ” duhul prorociei „, sunt cei ce au in caracter roadele Duhului Sfant, Gal.5,22-23 si care isi argumenteaza intelegerea pe Cuvintul Revelat, cercetatori ai scripturilor ” caci ele vorbesc despre Mine „, legea-prorocii-psalmii , vorbirea lor fiind ” asa vorbeste Domnul „, ca profetii VT si ” sta scris ” ca si argument folosit de Domnul in NT, lucru lamurit, pentru mine, in Ap.14, 1-5. Ca tin sau nu sabatul, ca au sau nu profet in cadrul bisericii, ca dau sau nu 10% si alte argumente ca acestea, nu se regasesc in Matei 25, 31-46. Apropo de 10%, in cadrul NL, a da zecime, e egal cu zgarcenie. Acum, vestea proasta e ca, trebuie sa dam totul, ca tanarul bogat.
  In incheiere afirm ca, intreg ” corpul pastoral „, care sigur nu se mai considera membri ai ” trupului bisericii al carui cap e Isus „, sunt un surogat al preotiei levite, lucru subliniat in Ier.23.
  Multumesc pentru rabdarea cu care, sper, ati urmarit ideile de mai sus si inca mai astept si alte pareri.
  Domnul cu voi toti si mai ales, voi cu El !

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.