5 gânduri despre &8222;7.Cartea lui Iov. Dreptate și pedeapsă&8221;

  1. Cer iertare pt inflația de superlative! De mult vă admir, pe tine Edi, pe Adi ca moderator, dar azi Cornel și-a dat măsura valorii și inteligenței sale. Pur și simplu m-a uimit cu analiza precedenței temporale a raportului dintre fapt – realitate și text – relatare a suferinței femeii la naștere! Sclipitor! Transmite-i felicitările mele. Faceți un lucru extrem de necesar și benefic. Fiți binecuvântați!

    Sorin S.

  2. O întrebare pentru doctorul Sorin: Ce părere are despre această citire a textului din Gen. 3:16 Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa (pe care o ai deja, precum) şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii. Și apoi adăugați textul din Iov 39:1, 3 Ştii tu când îşi fac caprele sălbatice puii? Vezi tu pe cerboaice când fată? Ele se pleacă, fată puii şi scapă iute de durerile lor.

  3. Referitor la prima postare, aceeasi precedenta temporala s-ar aplica si la sudoarea fruntii cu care sa-ti castigi painea. Putin probabil ca in Eden, Adam si Eva sa fi facut paine, si nici imediat dupa aceea, astfel ca expresia ”castigarea painii” sa aiba sens exact atunci. In toata istoria painii, aceasta a fost egala cumva cu viata, dar istoria painii este mai recenta ca istoria omenirii.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.