2 gânduri despre &8222;Studiul 11: Libertatea în Hristos&8221;

  1. Se vede deja efectul incalzirii globale, ca vacanta de vara e tot mai lunga :). Chiar daca ce spune Edi singur e super interesant, si dinamica echipei are farmecul ei, iar mie unul, mi-e dor de si de ea.

    Probabil ca BAZS e o cauza pierduta in ce priveste libertatea, pentru ca oamenii sunt tot mai slabi iar conducerea e tot mai manipulativa, deci e intrata intr-un ciclu vicios, din care nu mai e scapare. BAZS e buna de pus ca exemplu in ultimul capitol din urmatoare editie a cartii „O singura scriptura, de ce atatea religii?” (care e un sumar a catorva capitole din „Marea Lupta”, care arata cum fiecare biserica a ramas la nivelul de intelegere a adevarului la care a lasat-o fondatorul ei. Ironia sortii e ca si BAZS a intrat in aceiasi categorie de reforme pierdute in istorie).
    Asta nu inseamna ca nu trebuie sa luptam in continuare.

  2. Diferenta dintre mentalitatea de angajat si cea de angajator (antreprenor) spune multe. Angajatul prefera robia intre orele 8-16 pentru libertatea de dupa ora 16, antreprenorul prefera robia intregii zile pentru libertatea de a lua decizii in munca lui. Libertatea, ca si robia sunt relative, functie de interesul si mentalitatea individului. Unii se simt liberi cand merg pe mintea altora (de ce sa-si bata capul). Altii se simt liberi doar cand pot gandi si actiona cu mintea lor. In fond societatea (adunarea) functioneaza doar cand sunt prezente ambele categorii. Domeniul gandirii este mult prea intins pentru mintea omului, asa ca individul trebuie sa ia ca atare mare parte din gandirea existenta, lui ramanandu-i destul de putin loc pentru gandirea proprie. Trist este cand omul renunta si la aceasta bucatica.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.