3 gânduri despre &8222;14. Ma laud cu crucea lui Hristos&8221;

 1. As vedea logica din Galateni in felul urmator: Firea pamanteasca obliga pe om sa traga jarul pe turta lui indiferent de turta aproapelui. Legea lui Moise nu-i da voie si cere distribuirea echitabila a jarului. Vine Hristos si pune cu prioritate jar pe turta aproapelui. Gestul Lui este superior Legii lui Moise. Apostolul Pavel observa bine diferenta si cand prezinta roada Duhului spune ca impotriva ei nu este lege. Legea lui Moise tine sub control faptele firii pamantesti pana la nivelul `sa iubesti pe aproapele CA PE TINE` (cat iti dau atat imi dai, cat imi iei atat iti iau). Pe baza ei nu exista JERTFA. Aceasta opereaza dincolo de Lege si presupune sa tai de la tine in folosul aproapelui. In aceasta zona se gasesc faptele duhovnicesti impotriva carora Pavel spune ca nu este lege. Isus le-a facut, si acuzatorii Lui nu L-au putut condamna pe baza Legii, asa ca au apelat la marturii mincinoase. Legea lui Moise ramane valabila ca pedagog si ca invatatura incepatoare si opereaza in zona faptelor firii pamantesti. Odata ce individul depaseste aceasta etapa si trece in zona faptelor duhovnicesti, a jertfirii, Legea lui Moise nu mai opereaza (desi exista si e sfanta, dreapta si buna). Isus a fost omorat fiind incadrat fortat sub Legea lui Moise, si ar fi ramas o simpla moarte. O consideram jertfa tocmai pentru ca intelegem ca Isus S-a dat pe Sine pentru altii. Oricine vrea sa traiasca asemeni lui Isus trebuie sa iasa din sfera Legii lui Moise, nu prin desfiintare sau ignorare, ci prin depasire. trecand la sacrificiu de sine. Abia aici se exercita cu adevarat credinta cand pui jarul tau pe turta aproapelui si abandonezi turta ta in mana lui Isus.

 2. Negoiță

  Cred ca ai punctat foarte bine area în care operează legea.
  Pavel spunea la fel””legea este pentru cel fără de lege ,legea nu este un ghid pentru omul care trăiește după o alta asa zisa lege,adică legea duhului de viata arătată prin Isus. ,adică omul născut din nou ,omul socotit neprihănit prin credinta în promisiunea lui Dumnezeu.,împotriva legi credinței și consecințele ei în activitatea credinciosului nu exista nici o lege care sa.l condamne.
  Acesta este idealul vieții de credință.
  Regula de trăire atit în VT că-și NT este:__cel neprihănit va trai prin credinta ,ca Dumnezeu este demn de încredere și El duce la desăvârșire promisiunea Lui.
  Foarte bine ai punctat:–legea trebuie sa fie un călăuzitor pentru cel ce nu are duhul lui Dumnezeu și operează în viata după îndemnurile firi pamint ești naturale ,adică ne.născut din nou.

 3. Negoiță

  E bine ca mai Sint adventisti ce calcă pe urmele lui Pavel, și a reformatorilor sec 16.
  Da Biblia spune clar ca Legea este pentru cel care se călăuzește după firea părintească ne.născută din nou.
  Foarte bine punctat.
  Păcat ca multi adventisti și neo.protestanți nu înțeleg acest mare adevăr demonstrat zilnic în viata oamenilor.
  Legea este ,buna dreapta și desăvârșită pentru pedepsirea celui ce o calcă.
  Legea este în stare sa ducă pe cineva la neprihănire dacă o tine de la A la Z fără sa o calce ,decind se naște pana moare..
  Dacă nu poate cineva , și experienta vieții a fost ca nu poate , atunci apare nevoia de un SALVATOR.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.