2 gânduri despre &8222;Studiul 1: Îmi veți fi martori&8221;

 1. Imi veti fi martori…
  Diferențele dintre declarațiile martorilor pot fi uneori atat de mari ,incat te intrebi daca au asistat la acelasi eveniment ,au fost impreuna in acelasi timp si in acelasi loc.
  Martorul Edi prezintă faptele nude,dezbrăcate de paietele lor teologice si asta e cel mai deranjant ptr cei ce si acopera goliciunea intelectuala cu frunzele de smochin ale Teologiei neoscolastice.
  Comunitatea academica este totusi vocea cea mai autorizată si legitima in materie de hermeneutica a scrierilor canonice ale crestinismului.Fara ea ar insemna sa ramanem la cheremul unor halucinații si fantasme plăsmuite de mintile șubrede ale ascetilor izolați de lumea reala.
  Cine dorește sa se încreadă in astfel de martori/exegeți nu are decat.
  Dar daca ai macar Bacalaureatul ,sfatul meu este :indeparteaza te de oamenii acestia!

 2. daimonel,

  Ascetul batut de soareele desertului in cap iti va raspunde ca stiinta nu are adevaruri definitive, se schimba, se contrazice, pe cand el se afla in posesia adevarului absolut. Tocmai de aia, stiinta e o caldare de apa rece pe capul ascetului delirant. Il putem credita pe Luca pentru o traditie care continua in era parintilor bisericii ( de bine de rau), renaste cu Erasmus si ajunge la Inalta Critica in timpurile moderne. Cerceteaza izvoarele, aseaza concluziile in ordine. Asta se numeste stiinta. Fundamentalistul se teme de textul pe care il absolutizeaza, de aceea crestinul de turma se bazeaza pe predicare si „experiente” dar nu-si cunoaste Cartea.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.