6 gânduri despre &8222;De ce a rămas cartea Faptele incomplectă&8221;

 1. „Uneori, când un grup mic de oameni însărcinaţi cu administrarea generală a lucrării au căutat să aducă la îndeplinire planuri nechibzuite şi să limiteze lucrarea lui Dumnezeu în numele Conferinţei Generale, atunci am spus că nu mai pot considera, vocea Conferinţei Generale reprezentată prin aceşti câţiva oameni ca fiind vocea lui Dumnezeu. Dar aceasta nu înseamnă că hotărârile Conferinţei Generale, compusă dintr-o adunare legal constituită cu reprezentanţi din toate părţile câmpului, nu trebuie să fie respectate. Dumnezeu a rânduit ca reprezentanţii Bisericii Sale din toate părţile lumii, când sunt adunaţi într-o Conferinţă Generală să aibă autoritatea. Greşeala pe care unii sunt în primejdie s-o facă, este de a încredinţa minţii şi judecăţii unui om sau unui mic grup de oameni, întreaga autoritate şi influenţă cu care Dumnezeu a investit Biserica Sa prin vocea Conferinţei Generale, adunată să plănuiască pentru prosperitatea şi înaintarea lucrării Sale.” {BR 53.1}
  – Din citatul din EGW rezultă că cea mai înaltă autoritate nu este a Instituției Conferinței Generale, ci la Conferința Generală în sesiune (adică acum e o dată la cinci ani).
  Cu toate acestea, majoritatea adventiștilor români consideră CG exact așa ca și Vaticanul (și mulți se miră și sunt nemulțumiți că „Manualul Bisericii” are mici modificări o dată la cinci ani).

 2. Ca intotdeauna interesante ideile care ni le transmiteti. Dar rog staful tehnic sa faca ceva cu microfonul ca se aude groaznic si e pacat ca asta descurajeaza pe unii sa asculte mesajul.Va multumesc!

 3. Multumesc pentru atentionare.

  E supta tara de haraci
  De greci nebuni si de cazaci
  Saraca tara, noi saraci,
  De unde cai mai buni?
  G. Cosbuc, Stefanita Voda

  Platim haraciul lunar cu credinciosie la Inalta Poarta, mai dam si pentru invieri si exorcisme in Africa, de unde tehnica mai buna?

 4. Daniel,

  Dupa 70 ani ce centralism democratic intelegem mai bine decat EGW si Lenin de ce modelul nu merge. Centrul are in mana toate parghiile pentru a controla baza. Traiasca Trotsky.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.