5 gânduri despre &8222;Studiul 13: Călătoria la Roma&8221;

 1. Faptele Ap.27,43-44.
  Cei ce stiu sa inoate sa sara primii peste bord si sa ajunga la tarm!
  Ceilalti sa i urmeze tinandu se de scanduri sau de resturi din corabia lui Ted.

  Mai clar de atat nu se poate.
  Corabia a esuat si s a zdrobit de stancile ignorantei,bigotismului si izolationismului.Ea se va scufunda in irelevanta ,iar singurul ei grup tinta vor fi marginalii societatii moderne.
  Singurii ei salvatori,in extremis,ar putea fi cei care mai au exercitiul gandirii critice/stiu sa inoate,dar din pacate intelectualii au capitulat ,aproape complet ,in fata basmelor evreiesti si babesti.
  Cei din Ro ,dupa ce au obtinut o diploma ,fara sa inteleaga macar ce inseamna spiritul stiintific,se intorc prin comunitatile din provincie si incep o lupta surda cu pastorii ptr o popularitate si influienta ieftine asupra unor credinciosi care nu se deosebesc structural de adoratorii lui Arsenie Boca…

 2. Si in Romania sunt inca adventisti care traiesc ceea ce cred: dl Andrei Orasanu , sat Hagota judet Harghita, https://www.youtube.com/channel/UCRFUp1MKtpZGpIbyiF8VJ1w/videos?disable_polymer=1
  sau romani in SUA: dl Dorin Lataeanu: https://www.youtube.com/channel/UCe7WGtsMIzoLqz80TVoktHw/videos?disable_polymer=1 .

  Oricum , cei care cred ca : Fiecare va ramine cu ce-a ales ! – nu judeca si nu se compara cu altii, indiferent cita materie cenusie are in cap fiecare. Si in plus Scriptura este clara in privinta asa-zisei intelepciuni:
  „23. Asa vorbeste Domnul: „Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui.
  24. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in acestea gasesc placere Eu, zice Domnul.” Ieremia 9:23-24 https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ieremia/9/24/#24

  Sa reusiti sa alegeti ce ramine pt totdeauna!

 3. Oricum , cei care cred ca : Fiecare va ramine cu ce-a ales ! – nu judeca si nu se compara cu altii, indiferent cita materie cenusie are in cap fiecare. Si in plus Scriptura este clara in privinta asa-zisei intelepciuni:
  „23. Asa vorbeste Domnul: „Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui.
  24. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in acestea gasesc placere Eu, zice Domnul.” Ieremia 9:23-24

  Sa reusiti sa alegeti ce ramine !

 4. Domnisioara Denisa,

  Problema pe care o am eu cu sinuciderea este aceea ca nu este o alegere libera – desi este perceputa ca atare de cel care o face. Este vorba despre ganduri si sintaminte peste care nu avem control si care sunt conditionate biologic. Asi lua asemenea ganduri mai degraba ca pe un simptom a ceva ce se intampla sub radarul contientei. Meditatia ajuta aici si banalul exercitiu aerobic este de nepretuit. Cand mintea e obosita e bine sa-ti obosesti trupul.

  Inainte de a stabili o linie de comunicare cu Dumnezeu e bine sa deblocam linia de comunicare cu propria natura. Altfel ajungem usor sa ne mintim pe noi insine asa cum fac majoritatea crestinilor.

  Incercati sa stai de vorba cu vecinii fara sa le dati impresia ca ii acuzati de ceva. Orice om devine cu atat mai defensiv cu cat este mai vinovat, si asta se intampla mai ales atunci cand e vorba de o neglijenta criminala.

  Viata este singurul lucru pe care atunci cand il pierdem nu il putem lua inapoi si pierdem totul impreuna cu ea. Nu lasati pe nimeni sa vi-o ia si tineti de ea pana la sfarsit.

  (Ati postat din greseala la despre, asa ca am sters comentariul si am raspuns aici).

 5. „… as dori sa ma mut si sa fiu impreuna cu Hristos, caci ar fi cu mult mai bine; …
  http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/filipeni/1/23/#23
  „…. pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai” IOAN 14:19
  http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/14/19/#19
  ” … F e r i c e de acum incolo de mortii care mor in Domnul!” „Da”, zice Duhul, „ei se vor odihni de ostenelile lor, caci faptele lor ii urmeaza!” ” ( Apocalipsa 14:13) http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/apocalipsa/14
  „24. O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte…?” https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/7/24/#24
  „35. Caci oricine va vrea sa-si scape viata, o va pierde; dar oricine isi va pierde viata din pricina Mea si din pricina Evangheliei, o va mantui.” https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/marcu/8/

  Raspunsul dvs nu ia in considerare existenta si implicarea directa a unui Dumnezeu Viu si Personal, care a fost ucis in Persoana lui Isus Hristos, a inviat si va reveni pt a oferi darul unei vieti fizice viitoare nemuritoare fiecarui OM care IL accepta si pt a finaliza istoria acestei omeniri ca să refacă un Cer nou si un Pamint nou fără moarte !

  De aceea nu pot fi de acord cu aspectele precizate de dvs , cu atit mai mult cu cit dvs nu aratati că aţi fi de acord ca OMUL sa-si poată decide singur propria existenta, inclusiv ultima clipa de viata. Asta nu convine in primul rind liderilor( de toate tipurile, din toate domeniile , … ) , (si nu numai …) care traiesc de pe urma ‘turmelor’, a comunitatilor – ce s-ar intimpla daca unii sau altii dintre angajatii unor multinationale, sau comunitati mari – si-ar cere demisia, cînd ar decide ei inşişi personal, pt că ar dori sa-si pună viaţa in ordine si sa plece din această lume? Ce-ar face,… din ce-ar mai trai liderii acelor grupuri, comunitati, …?

  Pt ca dacă nu ne organizăm noi insine propriul final – sigur ni-l organizeaza alti oameni , la fel de neputinciosi si muritori ca noi. Si atunci de ce alti semeni de-ai mei ar avea autoritatea de a-mi decide mie ultimul moment al acestei vieti, iar eu nu …, atit timp cit nu am nicio retinere personala iar Dumnezeu nu-mi interzice, deoarece incă mai ingaduie existenta mortii? Nu ating drepturile si libertatea celorlalti si nici nu incalc ordinea si bunele moravuri publice.
  Si de ce nu se vrea sa se recunoasca practica normala a intreruperii voluntare a vietii aplicata in conditii extreme de catre misionari, ofiteri de Servicii mai mult sau mai putin vizibile, … ? Pentru acestia – cum credeti ca ar putea functiona „Sperietoarea” nou-infiinţată a noului guvern englez: „Ministerul pt sanatate mentala si Combaterea sinuciderii” ?
  Nu poate exista sanatate mentala asa cum nu poate exista sanatatea piciorului, a ochiului sau a ficatului ! OMUL are UN Corp care ori este ori nu este SANATOS ! Si Sanatatea CORPULUI , care este UNA, NU este suma sanatatii tuturor partilor ( organelor) care alcatuiesc CORPUL ! Multa nemintoşie din partea multora care cred ca cunosc natura umana! https://plus.google.com/collection/wrNVQE
  In plus propria natura umana a fiecarui OM se afla , de la nasterea in aceasta lume, sub Sentinta condamnării la moarte ! Ce mai este de ‘comunicat’, de ‘deblocat’ cu o astfel de natura ?!!! Numai animalele îsi apără cu orice preţ bucata de pamint, resursele de hrana si specia!
  OMUL are in plus: judecata, vointa , credinta ( dimensiunea intelectual – spiritual-volitivă) – deci crede, raţionează, hotărăşte, … şi apoi acţionează ! (nu este neaparat o ordine in aceste dimensiuni, dar pt mine primează aspectul spiritual ca fundament al celorlalte dimensiuni; fiecare ramine cu ce alege! deci eu nu vreau sa ramin cu ceea ce se vede acum si aici ! ).

  Si oricum are valoare cum mori: cu sau fara acordul , primirea, aprobarea din partea lui Dumnezeu, daca mori cu convingerea de a fi acceptat de Dumnezeu si , in Ziua LUI, te va invia la o viata eterna impreuna cu EL, intr-un corp fizic nou, nesupus mortii , pe un Pamint cu un Cer nou unde moartea si răul NU vor mai fi ! Deci, din acest motiv, nu este necesar sa ţii la propria viata cit poti de tare deoarece ai gasit pe CINEVA mai de valoare decit propria ta viata ca om ce te-ai nascut sub Sentinta condamnarii la moarte cu posibilitatea de a-L alege pe CEL ce este Însaşi VIATA!

  Dvs cine credeti ca are drept sa intrerupa viata unui OM, care oricum moare? Isus S-a lasat ucis de altii, mergind pe Calea LUI !

  Cine vrea sa-si scape viata – oricum o pierde ; cine o pierde pt Dumnezeu si vointa Sa – o va cistiga! Evaghelia lui Marcu 8:35
  ” OMUL nu traieste numai cu pîine ci cu orice Cuvint care iese din gura lui Dumnezeu” Matei 4:4
  Deci viata aceasta n u e s t e t o t u l !
  Si odata cu finalul ei – cei care cred cu adevarat in Creatorul Vietii – NU pierd nimic! Decît un corp ciuntit, maltratat, sclav mortii, … daca asta considerati dvs ‘pierdere’ … !!!! … in schimbul unei eternitati in prezenta Celui pe care
  L-au adorat pt ca le-a fost Cel mai bun Prieten, … si Căruia I s-au inchinat!
  ( cum poate un Prieten sa mă lase in halul in care am fost adusă in prezent ? … – tocmai pt ca respectă LIBERTATEA fiecaruia, deci si a criminalilor pe care îi lasă liberi să ucidă – dar acestia vor ramine cu ce-au ales ! Sunt de compătimit nu de urît! Întotdeauna răul – de la cei răi vine ! ).

  Sa va bucurati deplin de Cel ce ESTE, … de Cel ce este Adevarul si Viata !

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.