7 gânduri despre &8222;Studiul 8: Unitatea în credinţă&8221;

 1. Sunteti amabil va rog si comunicati-mi , eventual prin wordpress, daca nu doriti sa mai postez pe saitul dvs – si voi renunta la orice comentariu.
  Am observat ca mi-ati sters Ultimul meu comentariu la Video-ul ” Calatoria la Roma” de pe sait ,
  si ulterior, eu vazind aceasta , l-am postat pe canalul dvs youtube: https://youtu.be/dbab4gsnmRM?t=2s
  Iar acum nu mai apare Comentariul la acest video: „Unitatea in credinta” .
  Multumesc anticipat.

 2. Cu privire la moartea lui Hristos: aceeasi moarte a Aceleiaşi Persoane în aceeaşi unitate de timp NU poate fi şi crimă şi ispasire (= izbăvire; curăţarea şi îndepărtarea răului şi a consecinţelor acestuia care este diferită de iertarea răului făcut ; judecată; eliberarea din sclavia morţii, …) .
  Hristos a fost ucis de către Lucifer ( prin nişte executanţi umani animalizaţi, care anterior strigase „Osana!” si apoi au urlat „Răstigneşte-L!”) . Prin această crimă a sa Lucifer si-a semnat singur, fără nicio interventie a Divinităţii, propria Sentinţă de condamnare la dispariţie definitivă. (aşa va proceda orice creatură desparţită de Dumnezeu va ajunge să se condamne singură, recunoscînd dreptatea şi bunatatea lui Dumnezeu, fără ca Dumnezeu să influenţeze această auto-condamnare).
  Deci prin decizia Sa de a Se lăsa ucis de către Lucifer, Isus Hristos a clarificat cel puţin doua aspecte:
  1. care este rezultatul final al demonstraţiei (guvernării ) autorităţii lui Lucifer, autoritate în mod fals cîştigată de către acesta in Eden prin înşelarea lui Adam si care a fost anulată in momentul uciderii lui Isus Hristos, cind Acesta a spus:”S-a sfîrşit!” . Si anume, rezultatul este că si-a ucis propriul Tată ceresc, creatura si-a ucis propriul Creator … la finalul experimentarii propriilor sale idei ( deci cine il va urma va ajunge la acelasi rezultat!! )
  2. orice eventual reproş, acuză, … împotriva Tatălui ceresc că ar obliga, că ar impune,… vreunei fiinţe create de EL să-L asculte, să-I execute comenzile, să-I împlinească Voinţa , … este absolut eliminat pt totdeauna deoarece Dumnezeu întrupat în unicul Său Fiu, Isus Hristos, a lăsat fiintei create de EL , lui Lucifer, Absoluta libertate … pînă acolo ca l-a lăsat chiar să-L ucidă!
  Ar putea un Şef – dictator să se lase ucis de un subaltern FĂRĂ nicio împotrivire, atît timp cît ar fi avut toată puterea sa-l distruga pe acest subaltern ?
  Iar învierea lui Hristos a fost o consecinţă firească a vieţii Sale care a fost DOVADA vie a Tatălui Său, a ‘cum’ este Tatăl nostru

 3. Privitor la Întruparea Sa şi Scopul acesteia :
  Dumnezeu NU S-a întrupat în Fiul Său, Isus Hristos, pt ca Acesta să moară. Hristos nu a venit în această lume ca să moară ( indiferent pt ce anume sa moară ! ) .EL a venit :
  1. ca să refacă, sa recupereze, să regenereze, … natura umană degradată pe care s-o unească cu natura Sa divină ( Coloseni 1:26,27 – ” Hristos in noi, Nadejdea slavei!” )
  2. sa-L descopere pe Tatăl Său … , ca pe Tatăl nostru ceresc , şi astfel să îndeparteze imaginea falsă produsă de Lucifer si transmisă întregii omeniri .

  Dovada pt aceste două obiective pt care S-a întrupat – şi care au fost realizate prin v i a ţ a lui Hristos si NU prin moarte – este strigătul Său din Ghetsemani „Nu vreau să mor!” si ‘urletul’ Său din momentul uciderii Sale : „De ce M-ai părăsit?” .

  ” Caci asa vorbeste Domnul catre casa lui Israel:
  „Cautati-Ma, si veti trai!” ” https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/amos/5/

  Sa va bucurati intotdeauna de Cel ce este Viata si Adevarul !

 4. 19. …………………… ” Dumnezeu prinde pe cei intelepti in viclenia lor.”
  20. Si iarasi: „Domnul cunoaste gandurile celor intelepti. Stie ca sunt desarte şi zadarnice.” 1 Corinteni 3 :19,20 https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/corinteni-1/3/19/#19

  „3. si cautati sa pastrati u n i r e a Duhului, prin legatura pacii.” Efeseni 4:3 Unitatea este data de prezenta Spiritului Sfint si NU de Logos! ( sau de către credinta intr-o Informatie ; credinta este generata de Informatie)
  Informatia, Cuvintul este Scheletul, Structura , … dar fără liant, ungerea Duhului, … mai devreme sau mai tirziu se va spulbera! Niciodată Informatia Nu a asigurat un Dialog, Acord, Armonie, unitate, comunicare, ….. !
  DOAR prezenta Spiritului care foloseste Cuvintul poate crea Armonie durabilă, poate asigura Comunicarea!

 5. Denisa,

  Credem în libertatea de opinie. Unele comentarii intră la spam din cauza linkurilor sau pentru că sunt în avalanșă. Moderatorii nu au timp să le scoată de fiecar dată. Evitați linkurile și comentariile în cascadă.

 6. Scuze daca insist, dar acest Studiu 8 ” Unitatea in credinta” din 19.11.2018 – NU a fost inclus in Categoria din Meniu : VIDEO ” Studii biblice”!! https://vectorsociety.org/category/video/studii-biblice/
  Adica, in aceasta Categorie , dupa Studiul 7 ( ” Cind apar conflicte” ), este introdus Studiul 9 ( ” Cea mai convingatoare dovada” ) lipsind dintre ele Studiul 8 !!

  Va repet rugamintea sa-mi stergeti comentariile daca acestea sunt nepotrivite, incomode, … pt careva dintre dvs.!
  Sa nu fie introdus in Arhiva pe Categorii , la Studii biblice, un Video la care am postat eu citeva comentarii despre intruparea, crima impotriva lui Isus si invierea LUI – nu prea seamana a intimplare, sau neatentie !

  Multumesc Dumnezeului meu care este Viu si Personal – ca inca imi mai asigura conditii sa am unde sa postez vreo idee daca as dori sa mi-o exprim public !

 7. Va apreciez atentia fata de observatia de mai sus si introducerea Studiului 8 in rindul celorlalte studii !
  Astfel ca … nu ati mai sters comentariile mele !

  Sa va fie bine intotdeauna cu Dumnezeul dvs.!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.