2 gânduri despre &8222;Liberul arbitru&8221;

  1. Concluzia dv. a fost că dacă trăim „după îndemnurile duhului, şi nu după cele ale firii pământeşti”, deci, carnale, ACEASTA este alegerea BUNĂ. De unde ştim „de ce duh” suntem mânaţi? Pentru că, implicit, alegerea ar putea fi bună…sau nu. Alegere bună? şi aceasta este tot o nebuloasă…ea poate fi bună pentru mine, pentru un moment mai lung sau mai scurt, poate fi bună pentru câţiva, dar CINE ştie cu adevărat dacă urmările ei „in the big picture” sunt realmente bune ? Argumente : Dacă Hitler ar fi fost admis la Academia de Arte, n-ar mai fi fost niciodată ceea ce a devenit…Mama lui Andrea Bocelli a fost sfătuită de profesionişti, să facă avort…a refuzat, şi astfel avem una din cele mai minunate voci din lume, etc.
    V-aş ruga mult să citiţi o carte, care mie, încă din copilărie, mi-a lăsat urme adânci în minte asupra acestui subiect : Mark Twain, Străinul misterios !
    Apoi, poate reluăm subiectul, pe care nici acum nu mi l-am lămurit… Mulţumesc

  2. Gandeste, dar consulta-ti si instinctele, si fa ce poti mai bine. In nci un caza nu merge dupa o regula rigida (cele 10 porunci, soara white a spus, etc.), actioneaza constient ca nu poti niciodata stii totul cu privire la consecintele actului tau, dar fa tot ce poti si stii ca e mai bine in circumstantele date si in limitele tale. Trebuie sa iti asumi riscul ca s-ar putea sa gresesti. Apoi, crestem in intelepciune si invatam din greseli. Se spune ca fiecare chirurg are cimitirul lui si asta e valabil pentru fiecare om intr-o misiune nobila.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.