4 gânduri despre &8222;Nu știu ce fac&8221;

  1. La esenieni, care aveau atât pe tatăl ceresc cât si pe mama pământească, era cunoașterea că

  2. părinții pământești sunt o oglinda a felului in care îi percepem pe tatăl ceresc si mama pământească (în sensul de natură). Cred ca viața socială naturală e tribul și asta are o relevanță în povestea cu băiatul care o făcut la fel ca tatal lui. Eu sunt căsătorit de trei ani și nu am făcut ca tatal meu, poate de ce am crescut cu bunicii o parte a vieții, de la care am învățat libertatea. Poate daca trăiam numai cu părinții, le-aș fi semănat, dar am avut acces la diversitate si am avut parte de singurătate suficientă ca să-mi dezvolt si părțile originale. Prin asta vreau sa zic ca familia modernă din tata, mama si copil e cam limitata si condamnata ca copy paste într-o anumită măsură. Viața in trib e bogată în contacte sociale si poți lua multe de la multi, făcând o combinație originala intre aspecte. M-am bucurat sa aud asta cu părinții pământești care reflectă cum ii vedem pe cei divini, ca sa le zic asa, fie că-i consideram reali sau un ideal. Mai aveau esenienii 7 oglinzi, asta e una din ele. Nu le mai tin minte pe celelalte dar o sa le caut. Sunt realități psihologice. Nu stiu dacă sunt cu adevărat ale lor ideile sau e o preluare din psihologie si atribuită lor.
    Știu că doar pe oxigen aveți timp să răspundeți, nu vreau sa va consumati timpul să răspundeți la ce scriu aici, nu-i niciun stres :). Scriu ca imi place locul si e o oglinda pt mine, vreau sa vad cum percep alții ce scriu. Altfel locul e peste nivelul meu. Am ramas cu un singur lucru de la Jordan Peterson, sa nu-mi fie rușine sa mă fac de râs, adică sa scriu o prostie. Eu o scriu, restul râd dar eu învăț din asta si cresc. Când mai abordați vreodata subiectul de azi as vrea să puneți accent mai mult pe partea legata de libertatea noastra prin autocunoaștere. Cum știu dacă fac ce vreau sau ce sunt programat? Poate cele doua coincid uneori. Cum mă pot cunoaște mai bine, cum dezvolt „bucatica” libera din mine. Considerandu-l pe Isus real, era el perfect liber? E un atribut al divinității sau are meritul sau personal ca om pt ca e liber? Trebuie sa se fi născut si el cu un program luat de la părinți, cultura, etc. Poate de asta se insista ca parintii lui sa fie drepți si sfinți. E vorba la Pavel de simpla conștientizare, desi nu e simpla in practica, ca și autoobservarea ca forma de meditație? Asta e metoda? Fiind influențat de anumite zone, am rămas tributar metodei. Adica: daca vine Isus si zice sa fim desăvârșiți. Eu intreb cum ajung acolo? Pasul 1 meditezi in felul sta trei ore pe zi, pasul 2…etc. Cum fac eu ca in seara asta sa ma duc sa imbrac pe sarac in loc sa ma pun sa dorm? La nivelul meu o sa dorm. Ce pot sa practic ca sa iau alta decizie? Isihasmul? Baiu’ ii ca in el trebuie sa crezi ca exista Isus. Din cate am înțeles din predică e vorba de simpla autoobservare si realizare ce ceea ce fac e urmarea unui impuls interior. Am observat in meditatie cum se nasc gândurile, impulsurile, dorințele, fricile. Au natura iluzorie, dispar daca sunt observate, atat cele bune cat si cele rele. Nu au o dualitate reala, toate sunt la fel asa cum o floare e alba si alta rosie dar ambele sunt din aceeași familie si au aceeași natură biologică.

  3. In Romania nu găsești preot cu care să vorbești și sa nu încerce sa te manipuleze sa te bagi in religia lui. Nu se poate detașa un pic si sa vorbim pe bune de dragul cunoasterii si adevarului. Nu au cultură și nu înțeleg ce vreau sa spun. Țin mult ca celălalt sa inteleaga ce spun, nu sa fie de acord, să înțeleagă. N-ai cu cine.

  4. Mi se pare relevanta idea cu inprint-ul desi nu as vedea o linie cauzala directa intre inprint si un anume comportament. Poate sa fie ce spui, ca persoana devine constienta si isi largeste vointa ”libera” tot mai mult dar cred ca pot sa intervina si alti factori/intamplari pentru ca un anume comportament sa nu aiba loc. Adica de ex. un alcoolic poate sa aiba 2 copii iar din cauza unor circumstante (interne si/sau externe) unul sa dezvolte problema pe cand altul nu.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.