5 gânduri despre &8222;Studiul 4: Mila şi dreptatea în cărţile Psalmii şi Proverbele&8221;

 1. Dacă veți reuși sa țineți cursurile alea la universitate si daca politica ei permite, as vrea sa fie filmate si puse aici sau undeva pe internet. Cred ca aceeași dorință o au mulți. Cred că înțeleg de ce tocmai un curs de idei moderne. Situatia in care e biserica dvs. e asemanatoare cu intreaga Românie din punctul asta de vedere. Nu avem gânditori, nu avem filozofi si intelectuali adevărați, sau avem si nu i stiu eu pt. ca nu sunt promovați. Avem echivalentul unor pastori care cred ca lumea are 6000 de ani, din biserica dvs. Ar fi mare nevoie de cursurile alea și ar fi păcat să rămână între pereții facultății.

 2. Spartul si recompunerea interioară seamna cu metamorfoza. Marxismul se poate aplica la la ontogeneza psihică, adică acumulezi, cand acumulatul cantitativ atinge o stare critică parca te transformi peste noapte. Are loc un salt calitativ, nu neaparat in sensul pozitiv.

 3. Ha,
  Ca de obicei, adica fara par pe limba, io zic ca, la inceput ascultandu-l pe manzul tanar si nelinistit, ziceam….”inca o data!? , alt doritor de viata buna ,aka, viitor pastor la televizor !?”
  Dar, adica dupa aia, chiar mi-a placut cum si pe unde a dus „manzul” discutia, cam la fel, fara par pe limba si fara sa vorbeasca vorbe….
  Asta referitor la junior, adica pe bune si fara mishto, baiatule tanar, ai o bila alba de la mine, daca ar avea vreo relevanta bila asta…
  Zic si eu prostii…..manz tanar si nelinistit, baiat tanar, in fine , abureli in exprimare.
  Dar, pe bune, mi-a placut discutia, argumentele, logica ,si , mai ales, vulnerabilitatea voastra, adica a voastra a´lor 3 din emisiune.
  Zic si eu cam la fel, mi-e greata de caricaturi gen Dumnezeu, mare/tare si cam neurotic/nevrotic.
  Prefer un „fraier” ca Isus, fara pretentii , orgolii, dorinta de inchinare&lauda, dar uman si exterm de intelegator.
  NU stiu de ce, dar, ceea ce e mare si tare, zei si dumnezei plin de ifose si orgolii, imi provoaca o repulsie fiziologica si nu numai.

  Deh, reflexiuni, chiar si consideratiuni de la moi pour vous.

  Si , ca sa fie bine, adica sa nu fie rau, ca tot e sambata , o dedicatie pt aia pe care nu-i urasc….

 4. Repulsia fiziologică e pentru ierarhie și mascul dominant cred. Iehova si zeii sunt un vârf de munte si trebuie sa urci din greu ca sa ajungi la ei, Isus e ca dao al chinezilor despre care se spune ca alege locul cel mai de jos, astfel ca totul curge fara efort spre el. Cand plouă, apa curge fara efort spre cea mai joasa forma de relief. Ideea asta nu respecta neaparat teologia si nici cum o fost Isus cu adevărat, daca o existat. E o percepție subiectivă. Religia l-o pus pe Isus undeva acolo sus, e intangibil ca Dumnezeul gnosticilor. Chiar daca declarativ zice ca e in inima noastra, sistemul de practici si credinte il face sa fie ca linia orizontului care se tot departeaza.

 5. Cum sa zic….

  Frate Mihai, vorbeste , dom´le mai tare si mai clar ca sa te auda si inteleaga si aia care.i aud doar pe Cornel si Edi vorbind…
  Eu nu zic sa.ti schimbi dictia si forma de exprimare, da´ da volumul mai tare oleaca, nu vorghi doar in barba la matali…
  Ca pi mimi chiar ca ma intereseza ce zici, adica ca nu vorghesti borsh.
  Nici eu n.am voce ca sa sparg pahare sau sa ridic parul de pe picioare, adica inteleg ca asa.i vorba lu´ matali, da´ macar oleaca da volumul mai tare…

  Ok, am zis si eu, n.am dat cu ghioaga.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.