3 gânduri despre &8222;Studiul 8: „Aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei…”&8221;

  1. De ce nu-mi plac mie musulmanii și nu-i vreau in Europa? Nu vreau sa fie iar omorâtă Hypatia și s-o luam de la capăt. Se punea problema să-i educăm, la inceput creștinii erau o mână de speriați și au dărâmat cultura greacă fără să învețe nimic din ea, decât limbajul filozofic cu care să-și facă agenda mai departe. Nu cred că Europa are puterea să-i învețe ceva. Consider ca nu sunt rasist dar nici naiv. Să avem un realism rasist! Țiganii de la noi, care au bani si toate condițiile, nu-și depășesc condiția nici macar la nivel de excepție. Ăștia traiesc intr-un stat musulman, îmbâcsit de religie din aia proastă, nu luminată. De ce vin încoace, pt ca e mai bine, nu? Păi daca ai vazut cum e acolo si vezi cum e aici, compară, analizează si concluzia e că…nu tocmai ce ne vine logic in minte. Concluzia lor e că e bine aici, deci hai sa facem sa fie acasă, ca intr-o suta de ani sa ne îngropăm in aceeași mizerie ca cea de unde au venit. Ei nu vin de acolo atrași de progres sau pt. ca vibrează cu valorile libertății și progresului. Îi doare in cot de valori, acolo frige și au reacționat fugind unde nu frige ca sa facă mai departe ce știu ei mai bine, un deșert. Merită să riscăm cultura occidentală ca să riscăm să-i educăm? In mod direct ar părea ca facem un lucru creștinesc, dar indirect distrugem tot. Părerea mea de necreștin. Ajută-l pe om după modelul samariteanului dar ai grija ca după ce-și revine să nu-ți deie in cap și să-ți ia tot. Sunt două aplicații complementare a conceptului de a nu te uita la fața omului. Odată îl ajuti fără să-ți pese cine e și în același timp ai grijă sa nu mori tu in proces tocmai pt. că nu știi cine e. Ca in imnul Europei, ești binevenit dacă pui osul la treabă pt. binele comun, dacă nu, du-te-n… Nu neg ca parerea asta să o am datorită unui miopism. N-am avut contact cu ei, n-am prea călătorit si așa mai departe.

  2. Aș merge voluntar să fac asa ceva intr-o țară musulmană, m-aș bucura sa pot sa ajut, n-aș vrea însă musulmani aici, n-aș risca până nu vad că și-au însușit niște valori și ca acele valori s-au înrădăcinat in cultura lor.

  3. daca nu vom ajunge să facem bine că urmare a unui pur impuls biologic și nu a unei ideologii sau educații nu vom intra în împărăția lui d-zeu. A fi ca un copil ar putea fi a fi biologic preponderent, nu cultural.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.