5 gânduri despre &8222;În spatele vălului&8221;

 1. Dacă o minciună nobilă ar face lumea mai bună, ați folosi-o?

 2. Sfirsitul acestei predici se termina cu un indemn extrem de mare sa ne intoarcem la Isus sa l cautam pe Isus dar adevarul este ca pe cine il mai intereseaza Isus in adevaratul sens al cuvintului.Isus si nu religia lui Moise sau teologia lui Pavel.Adevarul este ca pe toti ii inereseaza ori ce din Biblie dar mai putin cuvintele personale ale Domnului Isus consemnate in cele patru evanghelii,in unele Biblii trecute cu litere rosii .Aceste cuvinte ale Domnului Isus consemnate in unele Bibli cu litere rosii sint defapt adevarata evanghelie ne spuner Domnul Isus /mat.24,14/ caci chiar de predicarea aceastei evangheli pe care a propovaduito Domnul Isus trei ani si jumatate pe pamint depinde revenirea Domnului Isus si sfirsitul acestei lumi,sau a acestui sistem lumesc de vetuire Domnul Isus intareste propovaduirea acestei evanghelii predicata de El si prin trimiterea ucenicilor Sai in toata lumea la toate neamurile/mat28.20/. astfel este nevoie de predicarea adeveretei evangheli a Domnului Isus ne amestecata cu invataturi omenesti chiar luate din Biblie sarea pura -cuvintul Domnului Isus- nu trebuie sa fie amestecata cu-cuvinte omenesti- deosrece amestecindu le cuvintele i si pierd puterea-de a sara-sar cine poate oare sa inteleaga lucrul acesta,exista oare vreun om care sa aiva puterea de al intelege pe Domnul Isus. In,asa cum Dumnezeu a spus prin prorocul Ieremia in urma cu ap[roximativ 260 de ani -caut un om neprtihanit chiar si un singur om in tot Ierusalimul ca poporul sa nu fie dus in captivitate iar cetatea sa nu fie distrusa-insa Dumnezeuna gasit nici un singur om in cetatea lumini. Cine poate oare sa l inteleaga pe Domnul Isus,invatatura Sa de aceea-caut un om-ca crestinismul sa fie salvat.

 3. Cred ca si Luther facea parte din acel 1% dar probabil ca avea si alte resurse interioare care l-au ajutat sa mearga pana la 0 si sa poata intelege lucrurile din alta perspectiva :). Poate ca altii nu au atata noroc…

 4. Nici noroc si nici resurse….

  Sau, cum bine-mi mai zice cineva „si proasta ,si saraca”….
  Cam greu sa-L gasesti pe Isus in conditiile astea.

 5. ge2oana,

  Cred ca Luther facea parte din acel 1% despre care vorbeste Edi si care are tendinte perfectioniste patologice care se exprima prin religie. Dar Luther a gasit oarecum o eliberare (chiar prin religie) si cand spun resurse nici eu nu stiu exact la ce ma refer (poate factori cognitiv-emotionali diferiti…fiecare om este o lume). Si cred ca resursele pot fi si exterioare: oamenii, ideile, etc. cu care are cineva contact si care la fel pot ajuta sau nu.

  Altii continua sa-si traiasca sfintenia patologica si compulsiva fara sa gaseasca vreun remediu (daca au resursele sau nu si in ce masura, nu stiu). Viata nu este dreapta pentru nimeni.

  In nici un caz nu am vrut sa spun ca ”Isus” sau ”idealul Isus” poate fi gasit” doar de ”destepti” sau cu ”resurse”.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.