2 gânduri despre &8222;Studiu 8: Cartea Geneza și facerea lumii&8221;

 1. „In general nu incerc sa armonizez Biblia cu stiinta…”
  Sa le armonizati, nu. Din contra, nu ratati nici o ocazie sa traduceti Biblia cu „stiinta” sau mai rau, cu filosofia!
  De multe ori e nevoie de o reinterpretare, de o demascare a doctrinei cultice, dar de aici pana la incurajarea metodica a desacralizarii Scripturii (nu ma refer la subiectul punctual ci la intraga dvs activitate), e cale lunga.
  Nu are nimeni pretentia unei armonii intre cele doua, insa atunci cand „stiinta” ii neaga lui Dumnezeu paternitatea Creatiei, ea interfereaza violent cu teologia! Iar dvs incurajati asta by default.
  Referindu-ma acum punctual, la expunerea de aici, dpmdv e corecta, insa, ca deobicei, incompleta.
  Daca tot negati aici inspiratia divina a Genezei ebraice, nu zic sa armonizati Geneza cu istoria arheologica, dar poate mergeti pana la capat si cautati un argument biblic? Armonizati macar Geneza cu Biblia! E datoria dvs de crestin! Iar daca nu gasiti argumente biblice, aveti macar dreptul logic de a lasa asta la interpretarea fiecaruia.
  Spre ex:
  „Binecuvîntat să fie Egiptul, poporul Meu, şi Asiria [include Babilonul], lucrarea mîinilor Mele, şi Israel, moştenirea Mea!” De ce nu ar fi valida ideea ca Dumnezeu a revelat Geneza unor proroci din Babilon sau chiar din alte popoare? Poate Geneza 1 e ebraica, de inspiratie divina, iar Geneza 2 o calchiere dupa scrierile babiloniene. Dar mai sunt si alte interpretari care pot armoniza cele doua scrieri.

 2. E regretabil ca a disparut echipa cu Cornel si Mihai in formatie. Mai intai a plecat Adi Vlad, apoi si ceilalti doi, Mare pacat… Monologul e mai monoton si anost decat un dialog viu intre cativa indivizi isteti si „spirituali”…

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.