3 gânduri despre &8222;Studiul 10: Un mod practic de a te implica&8221;

 1. Sunt un membru simplu si am urmarit analiza dumneavoastra asupra solutiei propuse de Mark Finley si girate de CG la impasul bisericii. Pe parcursul discutiei ati amintit si alte nume de oameni al caror discurs e mai vizibil in adventismul romanesc: Lucian, Gili, Iacob, Edi, Sorin, oameni care incearca sa identifice cauze si sa propuna solutii. Asa cum ati reusit sa demontati eficacitatea grupelor mici propuse de Mark s-ar putea demonta si alte variante, mai ales ca situatia actuala exista in ciuda tuturor eforturilor de bine ale clericilor si laicilor.
  Mi-au atras atentia cateva expresii: biserica profetica, profetul apare – transmite solia – dispare, lipseste mesajul, recuperarea mesajului, de ce sa creasca?
  Ne argumentam existenta cu nasterea profetica. Ne asumam anul profetic 1844 ca an de nastere. Ne asumam ca suntem chemati in lumea religioasa ca biserica profetica. Ne asumam titlurile de Laodiceea si al treilea Ilie. Toate acestea presupun existenta unui scop sau misiune sau mesaj. Ar putea fi trei cauze pentru lipsa actuala a mesajului, lipsa care se vede cu ochiul liber:
  1. N-am avut niciodata mesaj, deci nici azi. Rezulta: adventismul a fost si este un impostor, n-are ce cauta in peisajul religios.
  2. Am avut mesaj special dar: l-am aruncat, l-am abandonat sau l-am pierdut. Rezulta: adventismul nu mai este relevant, este la rand cu toata lumea religioasa.
  3. Am avut mesaj special si l-am dat deja. Rezulta: profetul trebuie sa dispara.
  Lipsa mesajului impune desfiintarea profetului. In lipsa mesajului divin profetul vorbeste prostii deoarece mesajul este produsul lui insusi si batjocoreste pe Dumnezeu printre neamuri.
  Finalul dezbaterii se apleaca spre punctul 2 iar solutia propusa este de a recupera mesajul. Avem ce recupera? Daca da, atunci:
  – Care este mesajul real dat de Dumnezeu adventismului?
  – Cum am ramas fara el?
  – In ce moment?
  Va rog, analizati si formulati un raspuns la acestea.

 2. R&D Negoita,

  Multumesc pentru provocare. Mai intai, nu cred ca Dumnezeu ne-a „dat” un mesaj ci ca noi l-am cautat si descoperit. Descoperirea noastra este conceptul de „adevar prezent”. Adevarul prezent este, in definitia lui James White, un adevar care nu era relevant pentru generatiile anterioare si nu va fi relevant pentru cele viitoare. Am pierdut adevarul prezent atunci cand la-m facut dogma. Dogma este anistorica prin natura ei. Stim ca nu avem nimic de spus generatiei noastre si, de aceea, ne pierdem in vorba goale si povesti de adormit copii. Ceea ce trebuie recuperat nu este un anume adevar uitat ci conceptul de adevar viu care raspunde la nevoile timpului. Problema aici este ca timpurile s-au schimbat atat de radical incat orice adevar relevant pare erezie fata de ce spuneam in trecut. Ma puteti contrazice, asta ma va ajuta sa inteleg mai bine ceea ce caut.

 3. De acord cu definitia lui James White. Astazi ne aflam cumva intr-o pauza de mesaj, trebuind sa avem rabdare pana se va ridica cineva inspirat, ori mesajul exista dar este considerat erezie, deci inactiv? Concret, pentru generatia mea si a dumneavoastra, care ar fi mesajul? Cu respect!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.