5 gânduri despre &8222;Studiul 11: Spune ce a facut Isus pentru tine&8221;

 1. Ne am aștepta ca urmărind aceste studii sa nu fim doar martorii unui schimb de bibliografii , filozofie ,idei pe care 1% dintre noi sa le poată înțelege , prelua , și prelucra…Am apreciat și apreciem cunoștințele dvs. și clar nu suntem noi cei din turmă care să va împiedice duelul de idei…dar nu cred că majoritatea se va simți hrănită . Da, suntem multi care nu avem în spate atâtea cunoștințe , dar suntem și unii care incercam să găsim un drum și dacă până acum mai ales D l Petrof ne a vorbit asemeni lui Isus , mulțimilor însetate acum se pare că pe noile platforme este loc doar pt f putini .

 2. Nu avem dreptul și nici n o facem sa vă impunem o direcție dar daca sunt create pt cel puțin 20%
  din ascultători ar trebui sa ne gândim Intr adevăr la ISUS. La modul cum a hrănit cu lumina înțelegerii Cuvântului oamenii aceia însetați . Dacă până la urmă mai există..pt unii dintre noi , DA. Pe Oxigen mi se păreau mult mai potrivite aceste dezbateri. Intr o platforma pt o mai mare majoritate..cam dificil . Cred că nici bisericile dvs. chiar cei mai apropiați colaboratori , nu ar dezbate subiectele astfel !
  Nu mi doresc sa fie un reproș , toți suntem liberi sa discutăm cum vrem…dar în cazul acesta chiar ne simțim un pic abandonați….aici mai găseam hrana tare ! Acum însă ne rupem… dinții ! Încotro să mai mergem ..? Doua extreme pe care nu ni le dorim…
  Cu respect ,

 3. Dar funcția creează organul iar dintii tari se fac mestecand hrana tare. Citeste carti care te depășesc, asculta lucruri care te depasesc. Eu asa fac, nu-i bai dacă nu intelegi mare lucru. Neintelegerea stimuleaza mintea ca greutățile prea mari la sală mușchii. Dacă bisericii nu o sa-i creasca dinții o sa fie manipulata si folosita sau o sa dispară. Doare cand cresc dinții. Eu sunt dintre acei multi da proști, insa asta nu ar trebui sa ne impiedice ca dupa o zi de munca sa nu stam sa discutam, la nivelul nostru, altceva decat fotbal si mașini, sau in cazul creștinilor mestecarea clișeelor cu Isus in speranța ca ne aude sefu’ ca-l laudam si ne mai arunca niste bani, noroc si sănătate. Nu ne cresc dinții pentru ca suntem oameni mari și neințărcați. Să ne rupem dinții în hrana tare și să nu ne acceptam condiția, nici de-a dracului, dacă de-a lu’ Isus nu e un stimul suficient. Cum poate o biserică bautoare de lapte sa fie sarea lumii? Dacă biserica vă infantilizează, nu e bună, dar dacă vă provoacă, chiar forțează, să creșteți, atunci e buna. Nu se poate progresa etic si moral fara un progres intelectual, as spune eu si fizic dar deviem. Viața e cum e, parerea mea e ca-i o mizerie, dar timpul liber face diferența. E singurul timp important, care conteaza. E timpul in care creștem. Crestem citind, crestem in sala de forță, in natura, meditatie, etc. Felul in care iti petreci timpul liber iti arara cine ești iar nu locul de muncă, condiția socială, intelectuala, etc. Dacă Lenin le spunea alor săi sa citească la greu, voi ca creștini ce faceți? Nu sunteți voi lumina lumii?

 4. Cornelia,

  Multumesc pentru obiectia politicoasa. Poti sa-ti scoti manusile daca vrei, nu ma supar.

  Acum cativa ani un fost campion la judo din Republica Moldova a facut o scoala de judo pentru adolscenti in ceea ce acum este studiolul din care transmitem. Parintii s-au plans ca inchidea aerul conditionat in timpul antrenamentului si Victor le-a raspuns ca daca vor ca copii lor sa devina campioni trebuie sa treaca printr-un proces de toughening fizic si mental. Acum nu se mai face judo in sala de sport, am transformat-o in studiou, dar filozofia a ramas aceiasi. Scoala de sabat este scoala si scoala nu are ca scop sa te hraneasca emotional ci sa te faca tough mental. Am invatat in Romania ca profesorul bun este cel rau si cel rau e cel bun, si America inca nu m-a convins sa-mi schimb vederile.

 5. Cu intelegere pentru nevoia de a fi hraniti (desi se spune mai nou ca restrictia calorica e buna si oamenii prea hraniti mor de Covid) cred ca exista destule saituri in care ce ce vor sa fie fie „hraniti” o pot face pana la diabet. Ce e rau daca exista si unul in care afli ca acel colt obscur numit restul lumii mari si vechi se intreaba, cauta, gaseste, si, mai ales, nu gaseste nimic relevant in subcultura evanghelica americana, cu atat mai putin in lumea noastra minuscula. Cine vrea sa schimbe lumea trebuie sa o inteleaga, o spune chiar profeta bisericii. Ce e rau daca incerci sa intelegi ceva din lumea ideilor care s-a dezvoltat in doua milenii de crestinism pana la modernitate inainte de a spune lumii cele cateva idei fixe si fraze fara substanta pe care le repetam de decenii?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.