3 gânduri despre &8222;Scoala de Sabat: Cand lumea ta se prabuseste&8221;

 1. Corectură la o afirmație hazardată repetată de câteva ori:
  Moartea partenerului de viață este cel mai stresant eveniment cu valoarea de 100, nu divorțul. După asta vine divorțul cu 73. Sursa:
  T.H.Holmes and T.H. Rahe. „The Social Readjustment Rating Scale,” Journal of Psychosomatic Research.
  11:213, 1967.
  Edi Constantinescu face multe afirmații surprinzătoare în diverse domenii. Multe atacă perspectiva unor concepții bine stabilite într-un anume fel în mintea publicului. Ar fi bine din când în când să ne dea referințe clare. Măcar dacă hotărâm să schimbăm ceva să știm pe ce ne bazăm ca ăia din Berea.
  Mersi fain.

 2. Ai dreptate DC. Nu am avut in plan o referinta la scara Holmes & Rahe si am vorbit din amintitri de peste 30 de ani. Daca ma gandeam putin era common sense ca decesul partenerului sa fie mai stresant decat divortul (la cei mai multi). Multumesc pentru corectare.

 3. Ca unul care am participat la emisiune în calitate de interlocutor al lui Edi C., consider oportun să precizez că, deși am observat personal discrepanța respectivă, am ales să nu intervin peste discursul gazdei mele întrucât o asemenea rectificare nu mi s-a părut relevantă pentru subiectul pe care îl aveam în discuție. Dacă tema ar fi fost una mai specifică, unde această informație chiar ar fi contat, atunci cu siguranță s-ar fi impus corecția de rigoare (deși, într-un asemenea caz, este foarte probabil ca Edi însuși să fi re-vizitat statisticile în chestiune mai înainte de a se lansa în emisiune cu date îndoielnice ori neactualizate).

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.