4 gânduri despre &8222;Oi si lupi&8221;

  1. Constantin nu a legalizat acest creștinism de care vorbiți aici ci a legalizat o religie care e la fel ca orice alta religie, alte măști, aceeași piesă.

  2. Învățătura nui Isus, așa cum o prezentați, este incompatibila cu organizarea. Eu cred ca acolo unde sunt doi sau trei în numele Meu Mă vor elimina curând din mijlocul lor. Organizarea, care la început pare necesară, devine organizație și lupta pentru putere. E natura umană. Doar o masă critica de indivizi izolați pot crea schimbarea pe care o vroia Isus. Pare că nu cunoștea până la capăt natura umană sau vedea ceva ce nu vad eu la oameni. Până acum pare sa nu fi avut succes, decât dacă luăm în calcul constituția, drepturile omului, etc. pe care unii le vad de inspirație creștină. Dar poate ca le-am fi avut de mult dacă nu ar fi existat retardul în progres la care a contribuit și creștinismul. Creștinismul este un grup oameni concreți.

  3. Ce înțelegea Isus prin a crede în el? A crede intr un ideal sau a crede că o serie de afirmații ontologice cu privire la el sunt adevărate?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.